WSSE Kielce

Font Size

Cpanell
Jesteś tutaj: Start Żywność Informacje ogólne

Żywność i Żywienie

Oddział Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku

Tel. 041 345 67 81, 366 00 39 w. 218, 041 365 54 18
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi.


Zadania PIS w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz kosmetyków, m.in:

  • Rejestracja podmiotów działających na rynku spożywczym
  • Nadzór nad przestrzeganiem przez podmioty działające na rynku spożywczym przepisów prawa żywnościowego
  • Nadzór nad suplementami diety, środkami spożywczymi specjalnego przeznaczenia żywieniowego i wzbogacanymi
  • Nadzór nad stosowaniem substancji dodatkowych, aromatów i rozpuszczalników

 Zadania, więcej...

Żywność i zywienie - najnowsze komunikaty

Ostrzeżenie publiczne: stwierdzenie pałeczek Salmonella Enteritidis na powierzchni skorupek jaj

Więcej…

Zaproszenie na piknik "Poznaj Dobrą Żywność"

W ślad za Głównym Inspektoratem Sanitarnym informujemy, że w dniu 11.05.2019 r. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi organizuje piknik Poznaj Dobrą Żywność. Piknik odbędzie się na terenie warszawskiego Toru Wyścigów Konnych Służewiec...

Więcej…

Ostrzeżenie publiczne: wycofanie dwóch rodzajów sera z surowego mleka krowiego: SAINT FELICIEN, 180 g oraz SAINT MARCELLIN, 80 g z powodu możliwego zanieczyszczenia Escherichia coli

Więcej…
Jesteś tutaj: Start Żywność Informacje ogólne